Millors Institucions, Normes i Instruments per
per a la Plena Ocupació i el Benestar Social a Europa

 

RESUM

En els darrers anys la Unió Europea ha estat incapaç de valorar i preveure correctament el desenvolupament democràtic de l'economia europea i generar un impacte positiu que afavorís el creixement, l'ocupació i el benestar. Els motius d'aquest fracàs són la seva perspectiva teòrica, massa estreta en relació al desenvolupament econòmic, i els rígids acords institucionals assolits en el marc d'aquesta perspectiva.

Els autors proposen una reforma exhaustiva de la política econòmica i social europea. Els eixos d'aquesta reforma haurien de ser la plena ocupació, l'equitat social i el benestar per a tothom i la sostenibiliat ecològica, els fonaments d'un Model Social Europeu.

Les propostes que es desenvolupen en aquest Paper Europeu són: (1) reforçar les bases per a una política macroeconòmica més democràtica i eficient; (2) crear les bases per a un major compromís cap el benestar social; (3) reforçar els serveis públics europeus s'han de reforçar, sense subordinar-los a la lògica neoliberal de la competència sense traves; (4) reforçar l'interès general en la regulació dels mercats financers.

 

Miren Etxezarreta, John Grahl, Jörh Huffschmid i Jacques Mazier (coautors)
Economistes Europeus per a una Política Econòmica Alternativa a Europa

 

Tornar enrere