La Renda Econòmica de la Terra (RET)
Projecte d'investigació

 

Coordinador: Equip de Treball del Centre d'Estudis d'Economia Política Natural

Aquest projecte és una iniciativa d’un grup d’investigadors d’EcoConcern-Innovació Social i del Centre d’Estudis d’Economia Política Natural, que cerquen la viabilitat sobre la recaptació de la Renda Econòmica de la Terra (RET) com un impost únic, que gradualment substitueixi els impostos que graven el treball, el consum i l’estalvi. Així mateix, té per finalitat l’estudi, el desenvolupament i la difusió de les idees econòmiques i les filosofies avançades per l’economista nord-americà Henry George (1839-1897). Henry George va completar el desenvolupament econòmic portat a terme per la fisiocràcia i l’escola clàssica, amb una extraordinària visió de futur.

La recaptació de la RET fa inviable l’especulació de la terra i facilita altres reformes en els camps de l’ecologia, el control dels capitals especulatius, el desenvolupament social, etc., tal i com demostren les experiències realitzades en alguns països com ara Dinamarca, Nova Zelanda, Austràlia i Canadà.

Actualment, l’Equip de Recerca sobre la viabilitat de la Renda Econòmica de la Terra està investigant com aquesta Renda és recaptada a diferents ciutats del món i quins beneficis se’n deriven d’aquesta aplicació.

Aquest Equip de Treball és obert a tothom i es reunirà un dissabte al mes (més informació en el butlletí de l’associació, l’EcoCorreu).

 

Tornar enrere